Всички камери и повече патрули на пътя, предпразнично

Натоварено движение и пътни тапи се очакват в днешния последен работен ден преди празниците. От пътната полиция обявиха, че ще извадят всички камери и повече патрули на пътя, за да отпушат трафика, информира бТВ.

Ще се следи за каране в аварийната лента на магистралите. Засилен ще е контролът и по отношение на шофирането след употреба на алкохол и от водачи без книжка.

Полицаите са инструктирани да обръщат специално внимание и да санкционират с приоритет по-рисковите шофьори, които си позволяват да изпреварват неправилно, да правят забранени маневри или да отнемат предимство.

Очаква се, само от столицата, на път да тръгнат 300 000 автомобила, посочва БНТ. По данни на Института за оценки и анализи в туризма над 530 000 българи ще прекарат предстоящите празници извън дома си. По-голямата част от тях – около 420 000, ще пътуват в страната, на почивка или при роднини. Други 110 000 наши сънародници ще прекарат празниците в чужбина.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук