Всеки може да провери дължимите такси и данъци на сайта на Община Димитровград

контакти

Всеки гражданин може да провери дължимите суми на сайта на Община Димитровград в раздел „Е-услуги“ – „Справки за дължими данъци и такси“. След задължителното въвеждане на Общия регламент за защита на личните данни GDPR от 25.05.2018г., филтрите при справка по електронен път на данъците на гражданите изискват въвеждането освен на ЕГН за физически лица или булстат за юридическите, също и входящия номер и датата на декларация от предходни години. Входящият номер и датата са вписани в съобщението, изпратено от общинския отдел „Приходи“ до всеки гражданин. 

От Община Димитровград съобщават още, че гражданите и юридическите лица, които заплатят своите данъци в пълен размер до края на месец април, ще се ползват от 5% отстъпка. Намалението важи за данък недвижими имоти и данък Моторно превозно средство /МПС/. Освен на касите на отдел „Приходи“, плащането на данък сгради и такса битови отпадъци може да се извърши и по електронен път през сайта на Община Димитровград или ПОС терминал. От началото на тази година плащането на данъците към Димитровград може да се извърши и през интернет системата ИПЕЙ от страната и целия свят, както и през касите на ИЗИПЕЙ.

Моторните превозни средства, които нямат отразена екологична категория в големия талон на автомобила се счита, че нямат екологична категория и се облагат с най-висока ставка на данъка. За да бъде определена категорията, собственикът трябва да се снабди с документ от производителя или официалния вносител на марката за България, като предостави същия на сектор „Пътна полиция“ за корекция на данните в талона.

Работното време на отдел „Приходи“ е всеки делничен ден от 8.30. до 17.00 часа, без прекъсване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук