Всеки втори декларира доходи пред НАП в Хасково по интернет

Всеки втори декларира доходите си от предходната година пред офиса на НАП в Хасково по интернет, съобщават от приходната администрация. На 31 март изтече срокът, в който физическите лица можеха да си спестят 5% от дължимия данък за довнасяне, ако подадат годишната си декларация по електронен път.

2 853-ма жители на Хасково и областта са го направили, използвайки персонален идентификационен код или електронен подпис. Съвсем малко повече – 3 051 са лицата, избрали традиционния начин – на място в офиса или чрез пощите.

Персоналният идентификационен код (ПИК) набира все повече почитатели, показва анализ на офиса на Агенцията. В 1 149 от случаите и то месец преди края на кампанията, хасковлии са декларирали доходите си именно с ПИК, който им спестява време, тъй като дава възможност данните да се подават по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата, включително от дома. За сравнение, миналата година едва 782 физически лица от региона ползваха ПИК до края на срока за обявяване на личните доходи.

Тази година декларираме доходите си по изключение до 2 май, напомнят още от офиса на НАП в Хасково. Въпреки, че законовият срок е 30 април, декларации ще се приемат и на 2 май 2017 година, тъй като 30 април е неделя, а 1 май е официален празник и неработен ден.

Най-лесно декларации се подават с ПИК, който се получава безплатно от офис на НАП. Освен по интернет, формуляри се приемат на място в Агенцията, по пощата като добре опликовано писмо и на гише в 19 пощенски станции в област Хасково.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за доходи може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук