Всеки втори в региона декларира доходи пред НАП по интернет

контакти

Всеки втори в Хасково и областта декларира доходи пред НАП по интернет – с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис. От офиса на Агенцията в Хасково отчитат, че от близо 4 900 годишни данъчни декларации от физически лица, приети от началото на новата данъчна кампания до днес, повече от половината – 2 780 са подадени онлайн. На гише в пощенските станции, с които НАП си партнира и тази година, са приети 340 формуляра. Други 240 са пуснати по пощата като писма, а останалите 1 530 декларации са от лица, посетили администрацията лично.

Най-лесно и бързо подаването на годишна данъчна декларация става с ПИК. Той се издава напълно безплатно във всеки офис на НАП, като процедурата отнема едва няколко минути.  Безсрочен е и позволява ползване на редица електронни услуги, предоставяни от приходната администрация, без да е необходимо закупуване на електронен подпис.

Лицата, които са работили само по трудови правоотношения, но имат право на данъчни облекчения, също подават годишна данъчна декларация, обръщат внимание от хасковския офис на Агенцията.

Кампанията по обявяване на получените доходи през 2017 година и плащането на дължимите данъци е до 30 април 2018 г. Тази година няма да има удължаване на срока, тъй като 30 април е работен ден. Плащането на дължимите данъци пък вече става и чрез ПОС терминал.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации, както и за внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук