Връчиха стипендии на 132 деца и младежи в Димитровград

контакти

132 деца и младежи получиха еднократно финансово стимулиране от Община Димитровград.

Стипендиите бяха връчени от председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева, заместник-кмета Яшо Минков и от председателя на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт“ в ОбС Валентин Христов.

Церемонията  се състоя във фоайето на спортна зала „Младост“, което отесня от множеството деца и родители.

Експертно-консултативната комисия разгледа заявленията за кандидатстване и определи кои да получат стипендии, които сега са на стойност общо 36 954 лева.

Община Димитровград отделя ежегодно в бюджета си 40 000 лв. за стипендии на талантливи деца и младежи от общината с доказани успехи. Те се разпределят съгласно реда на Наредба 21.

Право на отпускане на стипендия и финансово стимулиране по Наредба 21 има всяко дете или младеж до 19-годишна възраст с доказани изяви на регионално, национално, европейско и/или световно равнище в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук