Врачки завлякоха баба с 2500 лева

Врачки успяха да измамят възрастна хасковлийка и да я завлекат с 2500 лева, става ясно от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера следобед на дома на 64-годишната в кв. „Орфей“ позвънили две жени. Поискали яйце, за да й гледат. След като го подменили и счупили, отвътре то било черно. Точно в този момент капанът щракнал и заблудил бабата, че действително става дума за „тъмни сили“, които оказват негативно влияние върху нейния живот.

Врачките само това и чакали. Още докато потенциалната жертва осмисляла видяното, те я накарали да събере наличните си пари, за да развалят направената магия. Те увили спестяванията на жената в кърпа и започнали да им баят.

Целта им, разбира се, била друга. Заръчали на жената да сложи увитите в кърпата пари под възглавницата за едно денонощие. Минути по-късно нещо я жегнало, че нещата не са точно такива каквито изглеждат. Развила кърпата, но от спестяванията й липсвали. След това сигнализирала в полицията и дала описание на измамничките.

Криминалистите разполагат с насоки по разкриването им. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от пресслужбата на полицията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук