ВРАГ СПОРЕД ИНТЕРЕСА. САМО В СИРИЯ ЛИ СА ИСЛЯМИСТИТЕ?

контакти

И британците взеха да хвърлят бомби в Сирия. Удряли Ислямска държава. Името на на т. нар. Ислямска държава, всъщност е Ислямска държава в Ирак и Леванта – ИДИЛ. Така й казваха в началото. После двете букви отпаднаха. А акт за преименуване не е имало. Или поне не е бил огласен от вездесъщите световни медии. Откъде и защо дойде преименуването, не е ясно. Може би, за да се локализира държавата според интереса. Сега той е в Сирия. За Ислямска държава в Ирак отдавна не се говори, макар създателите да са там. А в Сирия всеки упражнява бомбардировачите си. Защо не става същото и в Ирак?

После, защо няма никаква информация за пораженията? Нима при съвременната техника и технологии те не могат да се заснемат? И да се покажат на милионите данъкоплатци по света, които финансират кампаниите. Не, въртят се само едни и същи кадри на излитащи самолети и избухващи бомби. Атакувани били позиции на Ислямска държава, съобщава се по-късно. Къде са тези позиции, какви са – уточнения няма. Ей така, сякаш, изкопали джихадистите окопи в полето и с насочени автомати стоят срещу врага.

А, като стана дума за враг, с кого воюва напоследък ИД? С войската на Асад ли, с драгата на Запада „умерена“ сирийска опозиция, с кюрдите? За сражения отдавна не се е говорило. Явно, защото ги няма. Но ислямистите стоят на позиция и чакат руски, американски, френски, вече английски, а скоро и германски самолети, да ги бомбардират. В същото време иракският ИДИЛ отдъхва. По него никой не сипе бомби. Пас са дори американците, които с години съсипваха държавата и направиха всичко възможно да радикализират големи групи от населението, оттам, да се роди и ИДИЛ.

Манипулацията е съшита с бели конци. На световните властелини така е изгодно. Сирийските ислямисти са враг, защото Русия твърдо застана на страната на Асад. И е единствената призована за помощ от законното правителство. Добро или лошо, то представлява Сирия. А, да оправдаят откритата намеса в тази страна, войната, защото, как иначе може да се нарече сипането на бомби, Щатите и европейските държави-лидери „преселиха“ в Сирия цялата Ислямска държава. Чрез медии и манипулации. Засипват я с бомби. Чудят се уж как да решат проблема с бежанците, които в един момент бяха преименувани в „мигранти“, а с войната си сами стимулират процеса. Може би, за да обезлюдят, в крайна сметка, страната? По-добре безлюдна, разрушена Сирия, отколкото Сирия с Русия! Така и място за кюрдите ще се отвори. В заплетения нов близкоизточен възел кюрдите са фактор, който не бива и не може да се пренебрегва. Техният проблем трябва да намери решение. Милионният народ все по-настоятелно ще иска своя държава. И ще се бори за нея. Защо Сирия, без Асад и без народ, да не стане Кюрдистан, като нов Израел?  Дали световните кукловоди не мислят в тази посока…

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук