Вот след вот в петък 13

контакти

Петък 13 се оказа щастлив за кабинета „Денков“, който оцеля, очаквано, при първия вот на недоверие.

Подкрепиха го едва 71 народни представители от опозицията, зад кабинета застанаха парламентарните групи на двете управляващи фракции, както и депутатите от ДПС, с общо 143 гласа. Стигна се и до прегласуване, но то не даде много по-различен резултат.

Предложението бе внесено от БСП, „Има такъв народ“ и „Възраждане“, по искане на опозицията за вот на недоверие на правителството заради политиката в сектора „Енергетика”.

След този вот, задава се още един – съвсем скорошен, изглежда. Практически веднага след първия, БСП започва събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана.

Ще го внесем още другата седмица, зарече се преди часове лидерът на БСП Корнелия Нинова, разочарована по думите й, от следването на опорки от властимащите.

Задава ли се спиралата „вот след вот“…, ще видим. В този ред на мисли, защо пък да не бъде поискан и вот на доверие?Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук