ВОЕННИ БИХА ПОЛИЦАИ И ЖУРНАЛИСТИ НА СТРЕЛБА

контакти

Групата на военните от хасковското поделение 52 740 завърши на първо място в отборното класиране в традиционното надстрелване. На второто останаха полицаите, само с точка разлика от първенците. Престижното трето място зае отборът на колегите Анета Кутелова, Тихомир Петков и Мартин Милчев. От медиите се включиха общо три тима, сред които участник имаше и izvestnik.info. Липсата на стрелкови опит журналистите компенсираха с много спортен хъс и ентусиазъм, независимо, че доста от куршумите не попадаха в целта. Успокоението им беше, че при наличието на добре стрелящи униформени, се чувстват сигурни и в безопасност. Ние стреляме по-добре с фотоапарати и камери, бе мнението на колегите.

Състезанието се проведе на стрелбище „Диана“ – Хасково. Стрелците изпробваха възможностите си, целейки се с пистолет „Макаров“ на мишени от 25 метра разстояние. С проявата от Областната дирекция отбелязаха празника на МВР – 5 юли.

Въпреки че военните доминираха в отборната надпревара, класата си сините униформи показаха в индивидуалните стрелби. Успехът им бе безспорен. Първенец със 71 точки стана началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Ангел Цанков. Веднага след него се подредиха колегите му Николай Николов и Адам Адамов, с разлика от една точка.

Преди началото на турнира бе проведен инструктаж. Всеки състезател имаше по 11 патрона – три от тях пробни, останалите зачетни. Полицай Адамов обясни, че трите патрона са за проба на оръжието, тъй като е служебно. Пистолетът винаги се държи със стрелящата ръка, не се прехвърля в другата. Останалите манипулации като зареждане на патроните и пълнителя се извършват със свободната ръка, каза той. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук