ВОЕННИТЕ: МОБИЛИЗАЦИЯТА – БЛЪФ, АКТУАЛИЗИРАМЕ СПИСЪЦИТЕ С РЕЗЕРВИСТИ

контакти

Информациите от последните дни, че българската армия пуска повиквателни и мобилизира военнослужещи са спекулации. Това е актуализация на списъците, не е изпращане на повиквателни. Изпращаме писмо на съответното лице, че трябва да се яви, за да се направи справка. Проверяваме дали тези хора са още в България, какво е здравословното им състояние, коментира пред Нова тв министърът на отбраната Николай Ненчев.

Според него, е налице информационен пропаганден център, целящ да създаде паника у хората. Да създаде усещането, че правим нещо, насочено към Русия или Украйна.

Слуховете за мобилизация отрекоха и от Областния военен отдел в Хасково. Периодично правим актуализация на хората, които са ходили в казарма. Те се водят на отчет и трябва да знаем дали са в България, как са със здравето и да актуализираме резерва. Не става дума за някакви извънредни мерки или ситуация. Не се водят на военен отчет тези, които не са ходили в казарма, но ги имаме на списъци, казаха оттам.

Тече проверка за наличните възможности за мобилизация, но такава не се извършва, коментира вчера началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. На централно ниво и структурите в страната извършват периодична актуализация, стана ясно от думите му.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук