Водопроводът в Северна зона на Хасково – с разрешение за ползване

контакти

Акт 16 – разрешение за ползване, на водопровода в Северна зона е издадено от Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, съобщават от Община Хасково. Предстои окончателно разплащане на участниците в строителния процес, след което цялата документация по изпълнението на обекта ще бъде изпратена до Асоциацията по ВиК, към Областна администрация, за предаване на експлоатационното дружество, което е ВиК – Хасково ЕООД.

Досега  за експлоатация  са предадени 4-те кладенеца в Северна зона. Очаква се заповед за приемателна комисия от ДНСК София за водопровода на ул . „Бачо Киро“, поясняват от Общината.

Приет от  Басейнова дирекция е кладенецът в зона Узунджово, предстои учредяване санитарно охранителна зона от Басейнова дирекиця, след което следва въвеждане на обекта в експлоатация от ДНСК.

Трите кладенеца в Източна зона се очаква да бъдат приети от Басейнова дирекиця и да бъде учредена Санитарно охранителна зона за вододайна зона Източна зона, след това отново следва въвеждане на обекта в експлоатация от комисия на ДНСК.

Община Хасково изпълнява своите задължения, като ежемесечно, до 10-то число информира Регионалното министерство, за изпълнените дейности по обект допълнително аварийно водоснабдяване на град Хасково.

След като бе установено повишено съдържание на природен уран в питейната вода на Хасково, с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати близо 2 милиона лева за изграждане на 8 кладенеца за питейна вода и два допълнителни водопровода. 

Последните  проби на питейната вода на Хасково  предоставени на Общината официално  от ВиК – Хасково ЕООД  са на 12.02.2018 година, допълват информацията от администрацията.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук