ВОДНАТА КУЛА БЕЗ РЕКЛАМИ, ОБЩИНАТА В ПРЕГОВОРИ С БДЖ

контакти

Рекламите от Водната кула в Димитровград премахнаха алпинисти преди ден. Дотам се стигна след като собственикът на съоръжението„Холдинг БДЖ“ прекрати договора за наем на „Евро Ферт“ АД. Причина за това станаха агитационни материали, поставени на съоръжението в разгара на предизборната кампания за местните избори.

Vodnakula1По това време на мястото на изборните плакати бяха поставени трикольора и герба на общината. Обяснението бе, че „Холдинг БДЖ“ е със 100% държавно участие и като такъв, няма право, на негова собственост, да има агитационни материали. Разрешението е само за реклама на търговски обект. Изпратихме предупреждение за премахване на предизборните пана в определен срок, но това не стана, коментираха оттам причината за прекратяването на договора.

Сега, вече без пречки, Община Димитровград ще може да поиска да стане собственик на Водната кула. Амбиции за това има от години, но все нещата оставаха само на думи. По предварителна информация, по стените на Кулата ще бъдат поставени редуващи се пана с българското знаме и герба на общината.

Водим преговори с БДЖ за придобиването на Водонапорното съоръжение. Желанието ми е това да стане безвъзмездно, но по всяка вероятност, ще трябва да заплатим определена сума. Каква ще бъде тя, към момента не мога да кажа. При необходимост, средства ще бъдат заделени в общинския бюджет, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.

А, че Водната кула е символ на Димитровград, е безспорен факт. Тя е построена през 1873 г., за да обслужва зареждането с вода на парните локомотиви по жп линията на Барон Хирш. Много години преди да има град или изгледи такъв да се построи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. За какво ви е това водно съоръжение наречено Водна кула ? Само хакате общинска пара. Не е допустимо символа на Д-град да бъде една инженерна, но не и архитектурна водна кула за зареждане на парни локомотиви. Това ли е културния символ на града ни ? Сега водната кула е потопена на половината от новото кръгово кръстовище. Това е само едно инженерно съоръжение без архитектурна и културна ценност. Вътре име един неработещ воден резервоар, който вечно е празен. За какво ни е този кич, ако ще го величаем за талисман на града ни. така си самопринизяваме стойностите и прага ни е ниско под земята. А сега пък и покупка с данъците на хората. Някои хора се чудят с какво да се занимават в желанието си да извършат велики дела в този мандат и да влязат в историята.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук