ВОДИМ НА РУМЪНИЯ В ЕВРОФОНДОВЕТЕ, ПАДАМЕ ПО ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

контакти

България води на Румъния с 15% по усвояемост на еврофондовете. Това става ясно от актуализираната справка на Генерална дирекция „Регионална политика“ на Европейската комисия, съобщи на Фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов.

От информацията излиза, че България е получила потвърждение от Брюксел за 76,3% усвояемост на европейските средства. Според Борисов, ако не е бил експериментът с кабинета „Орешарски“, сега страната ни е щяла да усвои 100% от евросредствата. Министър-председателят, обаче, смята, че до края на 2015 г. ще успеем да наваксаме пропуснатото.

Дали ще стане така, предстои да се види. Фактите са, че румънците продължават да ни водят по възнаграждения. Минималната работна заплата в България, например, е 360 лв. – най-ниската в Европейския съюз. В Румъния тя е малко над 430 лв. Положението с пенсиите не е по-различно.

Защо се прави сравнение с Румъния, каква част от народа усеща усвояването, питат някои в коментари под публикацията на премиера. Други подчертават, че при съседите възнагражденията са по-високи, румънската икономика, пък, е по-напред от българската. Налага се мнението, че освен усвояването на еврофондовете, българите искат работа и достойно заплащане. Има и такива, които подкрепят правителството и казват, че добре се справя, а резултатите се виждат.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук