ВОДА ЗА ОТСЛАБВАНЕ. ИСТИНА Е!

Вода за отслабване
контакти

Според диетолозите,  мнозина затлъстяват не само защото не се движат достатъчни и преяждат, а и защото не пият достатъчно вода.  Количеството на вода в организма е индивидуално и дори при уседнал  начин на живот, възрастните губят средно по 2.5 л течности ежедневно – 1,5 л с урината и 500 мл с потта.
За да могат да се възстановят тези загуби, специалистите  препоръчват да се приемат поне по 30 мл вода на килограм телесно тегло – за хора с нормално телосложение, и допълнително по 1 чаша вода на всеки 10 кг излишно тегло – за тези с наднормено тегло.
В настъпилите вече жеги е добре да се изпива по още една чаша над дневния прием. Специалистите препоръчват за отслабване да се обръща внимание на ниско минерализираните води и да се избягват  тези с високо съдържание на натрий, за да не се увеличава  дозата сол в организма.
Другите напитки не заместват водата – особено бирата,  кафето, както и натуралните сокове, които пък трябва  винаги да разреждаме допълнително с вода.
Специалистите твърдят, че много често се бърка чувството на глад и жажда.  Затова е добре да се пийне чаша вода преди ядене и, ако още сте гладни, хапнете, но с мярка. Препоръчителната норма е поне 1 чаша  вода 30 минути преди хранене и същото количество по време и след хранене, за да се ускорят метаболитните процесиПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук