Внесоха искане за увеличаване на водата в Димитровград от 1 октомври, КЕВР решава

Искане за увеличаване цената на водата в Димитровград внесе ВиК в Комисията по енергийно и водно регулиране /КЕВР/, днес. В него се посочва, че желанието е водата да стане 2,26 лева с ДДС от 1 октомври тази година. В момента за кубик тя струва 1,86 лева с ДДС, в която влизат доставяне до потребителите, отвеждане на отпадни води, пречистване.

Цената в Димитровград не е увеличавана от 2011 г. насам. През това време токът постоянно поскъпва, увеличава се минималната работна заплата… Това са и основанията за исканата корекция от КЕВР, която трябва да реши. Ако цената остане същата, може да имаме финансови трудности, подчерта управителят на Водното дружество в Димитровград инж. Георги Тенчев.

Той уточни, че работещите във ВиК към момента са 133 и са на минимума, за да могат да извършват ангажиментите си.

Няколкократно е коментирано, че увеличението на водата, поетапно или не, ще стане след като завърши прехвърлянето на Водното дружество в Димитровград към обособената територия на ВиК Асоциация – Хасково, което най-вероятно ще стане през 2021 г. Предстои да се види дали КЕВР ще намери достатъчно основания да позволи увеличаването до края на тази година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук