Внесоха в съда обвинителен акт спрямо Ирена Узунова за наводнението в Бисер

контакти

Районна прокуратура – Пловдив внесе в Районен съд – Харманли обвинителен акт спрямо Ирена Узунова, за наводнението в Бисер, съобщават от държавното обвинение. Той е за това, че от 14 октомври 2011 г. до 6 февруари 2012 г., като областен управител на Хасково, не е изпълнила служебните си задължения. Вследствие на това е причинила наводнение по непредпазливост /скъсване на язовирна стена на язовир “Иваново”/, и с това е изложила на опасност живота на другиго, като е последвала смъртта на осем лица.

Според обвинителния акт, стената на язовир „Иваново”, който се намира в землището на село Иваново, община Харманли, се разрушила на 6 февруари 2012 г., около 7,40 часа, в резултат на което огромни маси вода тръгнали към село Бисер, община Харманли.  От преливната вълна били повредени повечето от жилищните сгради в селото. Водните маси отнесли животни, различен селскостопански инвентар, голяма част от покъщнината на живущите в селото. Незабавно на място пристигнали екипи за евакуиране и оказване помощ на пострадалите. За около 30 минути прииждащата вода от язовир „Иваново“ заляла цялото село Бисер…

Допълнителни подробности, вижте в съобщението на прокуратурата – тук.

Припомняме, че инсулт повали настоящия депутат и бивш областен управител, на 7 декември 2013 г. Оттогава Ирена Узунова бавно се възстановява, но все още е много далеч от нормалния живот.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук