Ще изграждат модерно осветление в населените места и кварталите на Димитровград

контакти

Предстои изграждане на модерно и енергоспестяващо улично осветление в населените места и кварталите на Димитровград, след като Общината обяви обществена поръчка с предмет: „Внедряване на мерки по енергийна ефективност при системата за външно изкуствено осветление (улично осветление) на населените места на община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево“.

Поръчката е свързана със съответния и изготвен от Община Димитровград инвестиционен проект за изграждане на система за външно изкуствено осветление на посочените места, по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – покана 1“, приоритетна ос „Нисковъглеродна икономика“, Национален план за възстановяване и устойчивост на България.

Стратегическа цел е да се повиши енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление, да се намали консумацията на електрическа енергия, при запазване на високо качество на осветление, чрез технологичното обновление и модернизиране, чрез което ще се подобрят условията на живот на населението.

Проектът обхваща населените места в община Димитровград:

– град Меричлери;

– селата: Бодрово; Брод; Бряст; Великан; Воден; Върбица; Голямо Асеново; Горски извор; Длъгнево; Добрич; Долно Белево; Здравец; Злато поле; Каснаково; Крепост; Крум; Малко Асеново; Радиево; Райново; Светлина; Скобелево; Сталево; Странско; Черногорово; Ябълково;

– както и трите градски квартала: Марийно, Вулкан и Черноконево.

В обхвата на поръчката са включени следните основни дейности:

– Доставка и монтаж на LED 30W Ретрофит светлоизточник с вгр. Драйвер – 950.00 бр.

– Доставка и монтаж на LED 23W Ретрофит светлоизточник с вгр. Драйвер-1 715.00 бр.

– Доставка и монтаж на LED 16W Ретрофит светлоизточник с вгр. драйвер -3 200.00 бр.

– Демонтаж на  НЛВН – 5 865.00 бр.

– Табла УО /демонтаж, доставка и монтаж на нови с вкл. система за управление и мониторинг/ вкл. и софтуер, вкл. и заземление – 93.00 бр.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 769 000 лева без ДДС. Срокът за изпълнение не следва да бъде по-малък от 180 и не по-голям от 210 календарни дни. Финансирането ще се осигури въз основа на Национален план за възстановяване и устойчивост, процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – покана 1“, Договор за изпълнение на съответния проект.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук