Внасят в НС проект на решение президентските избори да са на 14 ноември

Днес ще бъде внесен проектът на решение за насрочване на президентските избори на 14 ноември, каза, цитирана от Агенция „Фокус“, председателят на парламента Ива Митева пред журналисти в Народното събрание.

Очаквам колегите днес да го внесат в деловодството проекта на решение. Надявам се утре да бъде прието. Въпросът е на решение и гласове. Виждате какво става в пленарна зала. Коя от двете дати ще се приеме е въпрос на гласуване, каза още Ива Митева.

По думите й, след големия дебат сутринта, е ясно, че на 7 ноември няма как да бъдат едните избори. Повечето пармалентарни групи са обединени около датата 14 ноември, каза още Ива Митева.

Тя обясни, че въпросът за избори две в едно е въпрос от компетентността на президента. Той трябва да прецени кога да разпусне Народното събрание, заяви още председателят му.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук