ВЛАСТ, ГРАЖДАНИ И МАЛКИ ЧЕТНИЦИ СВЕДОХА ГЛАВИ ПРЕД ГЕРОИТЕ

Власт, граждани и малки четници, развели знамето „Свобода или смърт“, сведоха глави в Димитровград пред Христо Ботев и героите, отдали живота си за Освобождението на България.

Поклонението започна с маршовата песен „Тих бял Дунав“, изсвирена от Забавно духов оркестър. Последва силно изпълнение на поемата „На прощаване“, от третокласника в ОУ „Пенчо Славейков“ – Мартин Бялков. Малко преди 12:00 часа, официални лица, деца, ученици и граждани положиха венци и цветя, пред паметника на Ботев, в градинката пред библиотеката. След това започна воят на сирените…

Малките четници са от ОДЗ „Слънце“. Костюмите им са направени от Социалното предприятие в Димитровград, след поръчка. За първи път те ги обличат на обществено събитие, по повод Деня на Ботев – 2 юни. Преди това са ги носили в детската градина, на 3 март – Национален празник на Република България.

Идеята за четническите костюми е отдавна, но децата бяха малки. Сега поотраснаха и решихме да ги направим, за всяко едно от тях. Така се стремим да възпитаме у тях патриотично чувство, коментира старши учителят в градината Петя Сиракова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук