Владимир Пенев открива изложба в София

Художникът Владимир Пенев ще открие изложба тази вечер в галерия „Нирвана“ в София, съобщават организаторите.

Експозицията „Уроци по изкушения“ – живопис, ще бъде представена от 18:30 часа в галерията в столицата, на ул. „Ангел Кънчев“ 17.

Владимир Пенев е роден на 19 февруари 1956 г. в Димитровград, син на поета Пеньо Пенев. Завършва Художествената академия в София, специалност Живопис, при проф. Светлин Русев, през 1981 година. През същата година е приет за член на Съюза на българските художници. Участва в множество изложби в България, както и в редица представителни експозиции на българското изкуство в чужбина, участник в международни пленери и симппозиуми. Автор е на много самостоятелни изложби в България, Германия, Англия, Португалия, Испания, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия, Франция… Работи в различни направления на живописта: фигурална живопис, композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Автор е на няколко стенописа. Живее и работи в София.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук