ВЛАДИМИР МИТРУШЕВ ЧАКА ВЛАКА ЗА ПАРЛАМЕНТА

На крачка от Народното събрание е представителят на ГЕРБ от Димитровград Владимир Митрушев. От Хасково геберите вкараха двама депутати – водачът на листата Делян Добрев и втората поред Евгения Ангелова.

Третият в листата Митрушев остана да чака. Може и да дочака, защото почти сигурно е, че Делян Добрев ще стане министър на енергетиката, какъвто беше по време на управлението на Борисов.

Владимир Митрушев за втори пореден път се изправя пред подобен сценарий. На парламентарните избори през 2013 г. той беше четвърти в листата на ГЕРБ за Хасково. Тогава партията вкара трима, но Делян Добрев предпочете да влезе от друг избирателен район, което отвори пътя на димитровградчанина към Парламента. Сега, обаче – ситуацията е различна. Може и да има определени министри, но не е ясно дали правителството ще получи подкрепа на най-малко 121 депутати, за да бъде избрано.

Вчера ГЕРБ и Реформаторите се договориха за общо управление, с премиер Бойко Борисов. Те имат общо 107 кресла в НС. Трябват им още 14 депутати, които засега, не е ясно откъде или дали въобще ще бъдат осигурени. Парламентарната група на Патриотичния фронт – сочена като третия партньор – обяви, че няма да подкрепи програмната декларация на ГЕРБ и РБ. БСП и ДПС, като че ли отпадат от играта, „Атака“ – също. Остават АБВ и ББЦ /сега БДЦ/.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук