ВЛАДИМИР МИТРУШЕВ СТАНА ЧЛЕН НА НАДЗОРА НА „БУЛГАРТРАНСГАЗ“

Бившият народен представител от ГЕРБ Владимир Митрушев е избран за член на надзорния съвет на „Булгартрансгаз“ ЕАД, с решение на Надзорния съвет на  “Български Енергиен Холдинг” ЕАД от 28 ноември. В него се уточнява, че като членове на надзорния съвет са избрани още Илия Иванов и Кирил Георгиев. Промените влизат в сила от деня на вписване на решението за промяна в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Като първи свой приоритет на новата си позиция, Митрушев определи сертифицирането на „Булгартрансгаз“ като независим газопреносен оператор. Той сподели, че ще работи в посока модернизация и разширяване на дейностите по пренос и съхранение на природен газ по съществуващата газова инфраструкрура на  територията на България.

Промените в надзорния съвет на дружеството целят ускоряване реализирането на проектите по свързване на българската газопреносна система с газопреносната мрежа на съседните страни и модернизацията на газохранилището в Чирен, заявиха от БЕХ.

„Булгартрансгаз“е дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД и е собственик и оператор на Националната газопреносна мрежа, с основно предназначение – пренос на природен газ на територията на България до газоразпределителни мрежи и индустриални потребители на природен газ, какъвто, например, е “Неохим“ АД  Димитровград.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук