ВЛАДИМИР ЗАПРЯНОВ: ДУХОВНИЯТ ЛИМИТ Е НА ИЗЧЕРПВАНЕ, АРМАГЕДОН Е БЛИЗО

[quote]ИМАМЕ НУЖДА ОТ ХРИСТОС, ЩЕ ГО ПОЗНАЕМ СЪС СЪРЦЕТО СИ, НЕ С УМА, КАЗВА ХУДОЖНИКЪТ[/quote]

newbeautyЧовечеството е навлязло в последна фаза от развитието си. Духовният ни лимит е на изчерпване. Човек е жив дотогава, докато има дух. Няма ли дух, той е половин човек, почти свършил е. Това каза художникът Владимир Запрянов, по време на откриването снощи на изложбата си „Търговци в храма“, в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

Имаме все по-голяма нужда от Христос днес. Той е навсякъде и ще го открием със сърцето си, не с ума. Навсякъде са и лъжемесиите, за разпознаването на които също ни помага сърцето. То ни води към истината. Истината винаги е свързана с Бог. Лудостта, в която живеем, в тоталната зависимост от технологии, не трябва да измества вярата, казва авторът.

Датата, на откриването на изложбата, не е случайна. Тя съвпада с годишнината от гибелта на Васил Левски. Владимир Запрянов вижда в нея стимул към поколенията да осъзнаят, че крайният либерализъм не е по-различен от всички други разрушителни идеи в света. Според него, човек, без традиции, без ценности, без вяра, без основа – е обречен.

Това е много сериозен и актуален въпрос, тъй като навсякъде сме атакувани от подмяната – на ценности, традиции, вяра… Най-важното е да имаме вътрешна духовна съпротива, да не се поддаваме на подмяната, казва художникът.

„Стената на плача“ се казва една от многото картини на автора, които посетителите могат да видят в галерията, до 20 март. Тя е правена под влиянието на емоция, подчертава Запрянов, и, може би, обединява визията на изложбата „Търговци в храма“.

Картината изобразява намиращата се в Йерусалим Стена на плача, останала от времето на втория Соломонов храм. Израелското разузнаване МОСАД имало таен план да разруши джамията „Ал Акса“, построена върху Соломоновия храм, след второто му събаряне. Идеята била джамията да бъде разрушена за една нощ, без да остане и един камък, и за три месеца да бъде отново възстановен Храмът. В Библията пише, че когато за трети път се възстанови, идва свършека на света – Армагедон, емоционално разказва Владимир Запрянов.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук