ВКЛЮЧВАТ „ГАБЕРА“ В СТРОИТЕЛНИТЕ ГРАНИЦИ НА ГРАДА

Габера
контакти

Общинският съвет даде съгласие за откриване на процедура  за включване в строителните граници на Димитровград на местност „Габера“, определен от 2007 г. като зона за отдих. Две години по-късно е съгласуван подробен устройствен план. Въз основа на него собствениците са придобили правото на притежание върху  новообразуваните имоти и са отстъпили на общината частите от уличната мрежа. Променено е също предназначението на земята, с решение на Комисията към Министерството на земеделието и в кадастралната карта е отразена като урбанизирана територия. „Габера“ е с площ около 357 дка и 577 частни имота. Има изработени идейни проекти за водопроводна и канализационна мрежа.

От началото на годината общината поде уведомяване на собствениците да пристъпят към освобождаване на уличните платна от насаждения, огради, незаконни постройки. Целта – възможност за проектиране на инфраструктурата. Основният мотив за включването в границите на града – средства по европейски проекти се отпущат само за такива територии. Връзката с града ще се осъществява чрез второстепенна улица.

След постановяване на съответното решение от Комисията за земята към съответното министерство, ще се пристъпи към изменение на регулационния план на Димитровград. Ще се въведат номера на урегулирани имоти само за тези с приключена процедура по промяната на предназначението на земеделската земя. Имотите с непроменен статут се запазват като земеделски в строителните граници.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук