ВКЛЮЧВАНЕТО НА РОМИТЕ В КУЛТУРНИЯ ЖИВОТ, ОБСЪДИХА НА КОНФЕРЕНЦИЯ

контакти

auto-bannerКаталогът „История и обичаи на ромското население“ бе представен на конференция в Димитровград. Той е правен по проект за съхраняване на културната идентичност, обхващащ сградите на музея и библиотеката в града.

Събитието откри заместник-кметът и ръководител на екипа по проекта Яшо Минков. Той обобщи подробностите по него и засегна въпроса с физическия достъп на ромите от кв. „Изток“ до сградите на библиотеката и музея, както и до целия културен живот на Димитровград.

Изпълнителният директор на Регионално сдружение на общините „Марица“ – Райна Йовчева продължи думите му. Не може да се прецени доколко за ромите културните институции ще станат по-привлекателни. По-важно е да се предизвика дискусия по въпроса, каза тя пред аудиторията в зала „Гроссето“.

По проекта изцяло ремонтиран е покривът на сградата на музея и библиотеката, както и санирана. Обновени са вътрешните части, монтиран е външен асансьор. Допълнителни мерки включиха нови интернет страници, интерактивни технологии и услуги. Реализацията на дейностите ще приключи до два месеца.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук