ВКАМЕНЕЛИЯТ СВЯТ ПОДРЕДИ В КДК АЛЕКСАНДЪР КИФЕРОВ

Втората си самостоятелна изложба „Вкаменелият свят” откри снощи в зала „Асен Крайшников” – към КДК, Александър Киферов. Вкаменелостите са открити предимно в Източните Родопи, където има голяма концентрация на минерали, съхранили природната историческа памет.Aleksandar-Kiferov

Авторът е роден в Димитровград през 1969 г. Завършва Техническия университет в София, сега работи в „Неохим” АД. Още от ранните години той се увлича от изследването на природните закони. На по-късен етап Киферов започва да се занимава по-сериозно с вкаменелостите. С течение на годините колекцията му продължава да се обогатява с нови находки, част от които могат да бъдат видени в изложбата. Автора представи секретарят на КДК Анелия Радева.

Малко след откриването снощи Александър Киферов изнесе кратка лекция. В нея той изложи своите изследвания и наблюдения за формирането на вкаменелости от растителния и животински произход.

Експонатите ще останат в изложбената зала до 10 ноември.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук