ВИЦЕПРЕМИЕР ИДВА ЗА „ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ“. МИНИСТЪР И ЗАМЕСТНИК ПОД ВЪПРОС

контакти

Вицепремиерът Даниела Бобева ще дойде утре в Димитровград да даде старт на втория етап от кампанията „Чудесата на България“, организирана от вестник „Стандарт“. Под въпрос е пристигането на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, коментира заместник-главния редактор на „Стандарт“ Катя Николова. От общината също казаха, че очакват визитата на Даниела Бобева. Под въпрос е пристигането на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Форумът ще се проведе в зала „Гроссето“, от 10 часа. Ще го води главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова.

Находката от село Крум на Неолитния човек спечели първия етап от надпреварата с 96 гласа преднина пред златото на гетите от Омуртаговата могила. Трета в класацията остана Солницата на Провадия. Общо 107 000 българи са се включили в гласуването. За Неолитния човек вот са дали 32 393 човека или 30,34%.

Следващите 10 чудеса, продължаващи във втория тур, са храмът на Кибела в Балчик, античната куполна гробница в Поморие, Мегалитния комплекс край село Татул, тракийската гробница в хасковското село Александрово, мощите на Йоан Кръстител, дворцовата църква на цар Симеон във Велики Преслав, термите на Деултум, находките в центъра на София, храмовете на одрисите в Старосел и най-ранният хански дворец в Плиска. 

Снимка от monitor.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук