Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка

контакти

Вицепремиерът Валери Сименов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов и събра журналисти на извънредна пресконференция в Министерския съвет, информира БНТ.

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов идва след 26 дни на протести от страна на майките на деца с увреждания. Включително и тази вечер, те се събраха пред Министерски съвет с категоричното искане Симеонов да се оттегли от поста.

Протестите започнаха след скандално изявление на вицепремиера, че майките държат пред парламента „уж болните си деца“. След съвещание на Коалиционния съвет обаче, Симеонов направи публично извинение към майките и заяви, че съжалява за думите си.

Майките на деца с увреждания обаче не приеха поднесеното извинение и продължиха протестите с настояване за оставката на Симеонов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук