ВИНЕТКИТЕ КЪТ НА 1 ФЕВРУАРИ, ГЛОБИТЕ – ДО 300 ЛВ. ОТ СЪРЦЕ

Винетка
контакти

Без винетки на 1 февруари, откогато влиза в сила използването им за тази година, се оказаха повечето продавачи в Димитровград. Стикери на АПИ няма нито в пощенската станция, нито по бензиностанциите, сигнализираха в ранния следобед граждани. Проверка показа, че това отговаря на истината. От „Шел” на изхода за Хасково дори уточниха, че приключили с лепенките още в началото на годината. Изчерпани са и другаде.

Най-близкото място от където закъснелите димитровградски шофьори могат да се снабдят с винетка, ако искат да са редовни е Областното пътно управление на бул. „Съединение” – 38 в Хасково. Има опашка, но и винетките са достатъчно, няма опасност да свършат, поне засега, обясниха служители. Каква е причината за недостиг сред дистрибуторите, в Хасково не можаха да отговорят.

Вероятно напливът в последните дни е бил прекалено голям. Дистрибуторите са се оказали неподготвени. Друга причина, освен подценяване на факта, че много шофьори чакат последния момент, не виждам. В АПИ разполагаме с достатъчно стикери от всички видове, да задоволим търсенето, обясни Краси Мутафчиев от пресцентъра на Агенцията.

В същото време КАТ организира голяма акция по пътя Димитровград – Хасково.  Проверката обхвана стотици автомобили. Колко са глобите, не е ясно, но, че са налагани, не ще и дума, при този недостиг. Размерът на санкцията достига до 300 лв. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук