Винаги използвам стълбите до кабинета си, заяви в Деня без асансьори Добри Беливанов

контакти

В Международната инициатива Ден без асансьори, отбелязвана на 24 април, се включи кметът на Хасково Добри Беливанов. Малко преди да се отправи към работното си място, той заяви, че не само днес, а винаги използва стълбите, за да стигне до кабинета си на третия етаж.

Служители на  Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ – Хасково затвориха символично с ленти асансьора  в сградата на Общината. Идеята е да се използват стълбите в частни и обществени сгради. Целта е да се съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да се демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. РЗИ, съвместно със сдружение „BG Бъди активен“, се включва в инициативата.

Денят без асансьори се осъществява в 21 държави и излиза извън границите на Европа. Само в България 350 000 станаха част от инициативата. Посланието е: „Изберете стълбите!“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук