Вили Лилков ЗА паметникът на Съветската армия да бъде в Димитровград

контакти

Общинският съветник в София Вили Лилков припомни на страницата си решението от 2015 г. на Общински съвет – Димитровград да придобие Паметника на съветската армия при евентуалното му демонтиране, като го превърне в част от създадената през 2008 г. в Димитровград Алея на монументалното изкуство.

Представителят на „Синя София“ в Столичния общински съвет подчертава, че във връзка с това решение има изпратени писма от председателя на общинския съвет на Димитровград до Столична община, до министъра на културата, до председателя на Народно събрание и до министър-председателя.

Нямам информация решението да е отменено, което дава възможност на столицата да реши бързо проблема с мястото на демонтирания паметник, да спести финансовите разходи по неговото съхранение, а паметникът да отиде в истински музей на тоталитаризма!, пише Лилков.

На снимката: Вили Лилков в Димитровград, през 2015 г., когато бе народен представител от Реформаторския блок

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук