ВиК: Уранът във водата на Хасково вече е в норма, разрешиха я за пиене

Съдържанието по показател естествен уран във водата на гр. Хасково вече е в норма. Това показват последните резултати от направените проби, взети за изследване от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Хасково на 20 октомври. Пробите са взети от пунктове за пробонабиране на пет места в гр. Хасково – кв. „Болярово“, парк „Кенана“, кв. „Бадема“, кв.“Република“ и бул.“Г. С. Раковски“. Резултатите показват, че съдържанието на естествен уран вече е в норма или под 0,03 mg/l., съобщават от Водното дружество в областния град.

В тази връзка от РЗИ – Хасково изпратиха заповед до „ВиК“ ЕООД, гр. Хасково за възстановяване на ползването на питейна вода, доставяна чрез водопреносната мрежа на гр. Хасково.

В заповедта се посочва, че във връзка с възникнала авария и преустановяване работата на помпена станция „Ябълково“ и обстоятелствата, наложили временно ограничението за ползване на питейната вода от населението, са отстранени. Прекратява се действието на Предписание №251/22.09.2021 г., за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

От утре ще бъдат премахнати водоноските, разположени на шест места в общината – пред МБАЛ – Хасково, кв. „Болярово“,кв. „Република“, вилна зона „Кенана“, кв.“Любен Каравелов“и в село Въгларово.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук