ВиК АВАРИЯ ЗАТВОРИ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“, ВИСОКОТО БЕЗ ВОДА

контакти

Голяма ВиК авария затвори ул. „Емилиян Станев“ в района на кафенета „Синьото“ и „Бялото“. В двата края на участъка има отклоняващи движението табели. Това не попречи на маса шофьори да се пробват да преминат, но впоследствие се връщаха на бул. „Трети март“.

От дружеството съобщиха, че с нарушено водоподаване ще бъдат домакинствата, намиращи се по високите етажи, северно от жп линията. Оттам допълниха, че вероятно става дума за спукване на главен водопровод. Очаква се аварията да бъде отстранявана през целия ден.

Проверката на място показа, че към обед багерът все още не беше стигнал до проблемното място. На самия път е изкопана дупка два на пет метра и доста дълбока. Близо осем самосвала с пръст бяха извозени, за да се разкрие тръбата с диаметър 40 см. Два камиона се изчакваха по време на пълненето от багера.

СЕЗОНЪТ НА АВАРИИТЕ НАСТЪПИ

В последно време зачестиха авариите на различни места в Димитровград. Служител във ВиК сподели, че една от причините е засушаването. То водело до разместване на земните маси, а оттам – нарушение на водопровода. Определи лятото като сезон, в който стават повече проблеми.

Има такова нещо, но конкретният случай не е такъв. Предимно това се случва по населените места и при тръбите с по-малък диаметър. Още повече, че засушаването не е настъпило, влагата още е голяма. Това каза  Колю Колев, технически ръководител „градски район“ при ВиК. Допълни другата очаквана причина – старата мрежа. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук