ВИКТОРИЯ БОБЕВА ТРЪГНА КЪМ ГОЛЯМАТА БОРБА С БРОНЗ ОТ „ДАН КОЛОВ”

СКБ Димитровград
контакти

Националната състезателка и възпитаничка на спортен клуб по борба „Димитровград” – Виктория Бобева, завоюва бронзов медал на международния турнир по класическа и свободна борба „Дан Колов – Никола Петров”. Вижте видеото тук.
Преди турнира от СКБ „Димитровград” се надяваха тя да вземе медал. Председателят на клуба Георги Петров заяви, че тя има потенциал да постигне добра международна кариера и медали. При нея е въпрос на „отпушване”, натрупване на самочувствие и рутина.
Виктория Бобева спечели медала в категория до 72 кг. в свободния стил. Надделя над Сабира Алиева – Азербайджан, която е световна шампионка за кадетки. Вики все още няма навършени 18 години. Тя бе най-младия участник в турнира.
Макар видимо да отстъпваше физически на мощната азерка, нашето момиче проведе отлично тактически срещата си и победи с 2:0 части /1:0, 5:2/. Преди няколко месеца не успя да реализира потенциала си на Световното първенство за кадетки в Баку, където се класира 10-та. Сега взе бронза със световната шампионка от същото първенство, коментира Георги Петров.
По пътя към финала димитровградчанката бе спряна от силната турска боркиня Ясемин Адар. На финала туркинята загуби от титулуваната Бурмаа Очирбат от Монголия.
„Дан Колов – Никола Петров” се провежда в Пловдив от 15 до 17 февруари – турнир за мъже и жени. През 2013 г. това е негово 51-во издание. На тепиха излизат над 200 борци от 27 страни. Преди началото на борбите излязоха с декларация, с която осъждат препоръката на Международния олимпийски комитет /МОК/ да извади борбата от олимпийската програма за игрите през 2020 г. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук