ВИКТОРИЯ БОБЕВА – ЗЛАТНА ПРИ ЖЕНИТЕ НА ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

Възпитаничката на СКБ „Димитровград“ Виктория Бобева стана шампион, в категория 69 кг, на Държавно лично първенство по борба за мъже и жени. То се проведе на 9 и 10 януари в София. Димитровградският клуб имаше още една участничка при жените – Нели Георгиева, която спечели сребърен медал, в категория 60 кг. Общо 62 състезателки спориха за отличия.

При мъжете, СКБ „Димитровград“ имаше по-масирано участие от 11 борци. Всички от тях са юноши, някои – първа година. В сериозната конкуренция от 179 участници, целта бе по-скоро да усетят мъжката борба и да трупат опит. Повечето успяха да запишат победи и да направят по няколко срещи, обясняват от клуба.

Очаквано, медал спечели Димитър Иванов /61 кг/ , който загуби само на финала от титулувания Владимир Дубов и остана втори. Още един борец от Димитровград,  Веселин Петров /70 кг./, стигна до схватка за трето място, но загуби и се класира пети.

По време на първенството СКБ „Димитровград“ бе награден с купата за комплексен победител в борбата свободен стил за 2015 г. Това отличие клубът печели за втори пореден път.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук