Визията за бъдещите проекти обсъждат след Общо събрание на Сдружението на общините

В работата на 31-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република ще участва днес кметът на Димитровград Иво Димов, в качеството си на заместник-председател на НСОРБ, информират от Община Димитровград.

След заседанието на Общото събрание ще се проведе дискусионен форум на тема: „Актуални проблеми и визия за бъдещите общински проекти“. Иво Димов е поканен като модератор на първия панел от форума, в който ще се обсъждат хоризонтални въпроси по изпълнението и междинната оценка на Програмите с европейско финансиране, визия на Политиката на сближаване след 2020г. и електронното управление.

В дискусията ще участва заместник министър-председателя Томислав Дончев в чийто ресор са предвидените теми.  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще коментират с кметовете изпълнението на общинските инфраструктурни проекти по Оперативна програма „Регионално развитие“ /ОПРР/ и Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/, развитието на взаимодействието с Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук