Вижте симулатор за машинно гласуване, телефони за справки и сигнали

Шест машини за гласуване пристигнаха в Районната избирателна комисия (РИК) – Хасково. Устройствата ще бъдат използвани от потенциални избиратели в предстоящата разяснителна кампания, за която се очакват допълнителни подробности.

Преди това можете да използвате симулатор за машинно гласуване. Той е качен на страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК). Може да го откриете на следния ЛИНК.

Същевременно, МВР откри денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail [email protected], гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на ведомството в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите. Те ще работят до 15.11.2021 г., а при балотаж – до 22.11.2021 г., включително.

Безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци предоставя и Община Димитровград. На тел. 080020049 може да звъните всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 часа, а допълнителна информация да получавате в секция „Президентски и парламентарни избори 2021“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук