Вижте последната проповед на отец Боян Саръев

контакти

След кратко боледуване на 27 декември почина свещеник Боян Саръев. Той е роден на 5 май 1956 г. в село Жълти чал, Ивайловградско. През 1990 г. е ръкоположен за дякон и свещеник от блаженопочившия Пловдивски митрополит Арсений, същата година е назначен за енорийски свещеник и председател на църковното настоятелство при храм “Успение Богородично” в гр. Кърджали, където служи до последно, съобщават от Пловдивската Света Митрополия.

Духовникът стана известен с основаното от него Движение за християнство и прогрес в началото на 90-те години на миналия век и с мисионерската си роля за приобщаване на българи-мохамедани в християнската вяра.

На страницата си в социалната мрежа храм „Св. Успение Богородично“ публикува последната проповед на отец Боян Саръев, произнесена на 03.12.2023 г., която може да видите във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук