Вижте кои блокове в Димитровград чакат одобрение от МРРБ за саниране

контакти

Информация за това колко блокове в Димитровград кандидатстват за саниране оповестиха от Общината. Оттам съобщават, че 59 многофамилни жилищни сгради за саниране са подадени от Община Димитровград към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Това стана по Националния план за възстановяване и устойчивост, Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“, Инвестиция: Енергийна ефективност в сграден фонд.

Въпросните сгради са преминали първия етап от процедурата и са подали пълен комплект документи за кандидатстване. По нея съсобствениците трябваше да свикат общи събрания, да извършат обследване на енергийната ефективност и да имат валиден сертификат за енергийни характеристики на сграда в експлоатация, по реда на чл. 48 от Закона за енергийната ефективност (ЗЕЕ), както и да извършат обследване за установяване на техническите характеристики, свързани с удостоверяване на изискванията по чл.169, ал.1 и ал.3 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Технически паспорт, в съответствие с изискванията, определени в глава трета на Наредба №5 от 2006 г., за техническите паспорти на строежите.

Срокът за подаване от общините бе до днес. Следващият етап предвижда до три месеца да се произнесе компетентният орган в лицето на МРРБ, кои от сградите ще бъдат одобрени за финансиране.

Пълният списък с жилищните блокове можете да видите в прикачения файл – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук