ВЗРИВЯВАТ СКАЛИ, ЗАРАДИ ОГРАДАТА ПО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ

контакти

Участък между 80 и 100 метра, между граничните репери 9 и 12, може да се наложи да бъде взривен, за да се прокара трасето на защитното съоръжение по границата с Турция. Причината е, че заради стръмни скали, няма достатъчно място за прокарването нa ограда и обслужващия  път, които са с обща широчина от 4 метра. Взривяване на скалите е по-удачен вариант, отколкото заобикаляне или опит за прокарване на защитната ограда по билото на скалния терен.

Това беше един от проблемите, които обсъдиха на работна среща в Областна администрация Хасково директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” Светлан Кичиков и областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов.

В заседанието на работната група взеха участие експерти от Областната администрация, представители на „Гранична полиция”, фирмата изпълнител, финансови и строителни контрольори.

Корекции по трасето може да се наложат и между гранични репери 9 и 10, където има опасения, че високи води по река Тунджа могат да залеят основата и да подкопаят съоръжението. Обсъдени бяха и технически възможности да се укрепи здравината на защитната конструкция.

7,5 км от последните останали за строеж 12 км вече са подготвени за монтажни работи. Строителните работи ще бъдат изключително затруднени от тежкия терен, който включва пресечени местности, дерета и следва извивките на поречието на река Тунджа.

Директорът на „Гранична полиция” Светлан Кичиков препоръча на изпълнителите да намерят начин броят на пешеходните портали на защитното съоръжение да бъде увеличен.

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов апелира за максимално добра организация на работата, за да може да бъде спазен крайният срок за завършване на строително-монтажните работи по защитното съоръжение, който е 31 май тази година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук