ВЗЛОМИХА И РАЗБИХА ТАЕН ОБЕКТ В ПАРК „ПЕНЬО ПЕНЕВ“

контакти

Неизвестни засега един или няколко извършители буквално са поломили зала за управление при бедствия, кризи и аварии, стопанисвана от общината, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вандалският акт е станал през периода 28 октомври – 6 ноември. Крадците нямали голям проблем с проникването, тъй като металната врата не била заключена, а подпряна с камък, който бил изместен, по информация от полицията. Пространството е овършано из основи. Увредено е цялото имущество – елтабло, разпределителни инсталации, съобщителна мрежа, вентилационни уредби, дизелов елагрегат, ВиК-инсталация, санитарни възли, кранове и 11 телефонни апарата. Образувано е досъдебно производство.

Обектът се намира в бившите противоатомни скривалища, строени по време на Студената война. Такива има и в кв. „Вулкан“, като целта им е да спасяват населението при атомно нападение. Според информация от Руси Вълев, отговарящ са сигурността и отбранително-мобилизационната подготовка в общината, не е хубаво да се знае къде се намира залата, макар че местоположението и е известно на хората като цяло.

Спешни и изгодни имоти от СЛАВЯНА КОНСУЛТ: www.slavyana.com 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Сега да плащат тези които отговарят за базата , и не само …. да бъдат и наказани за бездействие и безотговорност …

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук