ВЕТЕРИНАРИ, КМЕТОВЕ И ПОЛИЦИЯ СРЕЩУ ШАРКАТА ПО ОВЦЕТЕ

Eпизоотична комисия за предприемане на превантивни мерки срещу болестта – шарка по овцете – в областите, гранични с Гърция и Турция заседава днес в Димитровград. Срещата е във връзка с  разпореждане на областния управител и заповед на кмета Иво Димов, съобщават от общината.

На заседанието са присъствали зам.-кметът Светослав Стойков, д-р Пламен Христозов, главен инспектор към ОВС – Димитровград, представител на ОБДХ, д-р Силвия Янева, главен инспектор РЗИ, представител на Общинска полиция – Димитровград, специалисти от кметската администрация.

По решение на комисията собствениците на овцеферми в близките дни ще бъдат уведомени какви мерки са необходими за недопускане на болестта и нейното развитие. Ще им бъдат връчени и предписания от лекарите в общинската ветеринарна служба. Ще се известят кметовете на населените места и частно-практикуващите ветеринари, за да следят и уведомяват при забелязване на симптоми на болестта в частните стопанства, а полицията ще контролира дали превозваните животни дали имат необходимите ветеринарно медицински свидетелства.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук