ВЕТЕРАНИ ЗАСАДИХА ДРЪВЧЕ, ПОЖЕЛАХА СИ ГОРА

контакти

Дръвче от типа червен дъб бе засадено днес в парка пред Исторически музей и библиотеката в Димитровград. Инициативата бе на ветераните по повод 70-годишнината от края на Втората световна война. В прякото засаждане участваха ветеранът Мария Тотева, нейната правнучка Азалия Стоева и заместник-кметът Светослав Стойков.

В инициативата се включиха още председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, председателят на областната структура на ветераните Аврам Ниего, председателят на съюза на ветераните в Димитровград Иван Радев и др. Те си пожелаха инициативата да стане традиционна. Дръвчета се засаждат и през следващите години, не само от ветерани, а и от следващите поколения, които да образува цяла гора, свидетелстваща за края на световния конфликт.

Младите хора не знаят какво е война. Ние трябва да направим така, че никога да не разбират. Затова трябва да се провеждат повече подобни прояви, коментираха организаторите.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук