ВЕРОЯТНОСТ: ПОЛОВИНАТА ГРАД БЕЗ ВОДА УТРЕ

контакти

Половината Димитровград може да остане без вода на 18 юни. Става дума за северната част, обхващаща кварталите „Каменец“, Център, „Раковски“, „Простор“. Причина е подмяна на две връзки и свързване на водопровода под линиите в района около жп надлеза. Днес ще се прави изпитание на тръбата под налягане. Ако всичко е наред, тогава утре ще се премине към свързване със съществуващата мрежа. При наличие на проблеми след изпитанието, водата няма да бъде спирана. Това съобщи главният инженер във ВиК Петко Ангелов.

Той добави още, че при започване на дейностите ще се работи паралелно от двата края на линията. Целта е да се приключи максимално бързо, но това няма да е преди 18 часа.

На две места от ВиК правят подобни връзки – в района на жп надлеза и в началото на ул. „Първи май“, където вече колекторите са свързани. Те се налагат, поради реконструкцията на линията Пловдив – Свиленград. Изграждането на новото кръгово около Водната кула след време също ще наложи работа по водопровода. Още е рано за това, тъй като проектно нещата не са решени, допълни главният инженер. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук