ВЕЛОПОХОД И ХОДЕНЕ ПЕША В СЕДМИЦАТА НА МОБИЛНОСТТА

С велопоход, игри на открито и ходене пеша Хасково и Димитровград ще отбележат Европейската седмица на мобилността, от 16 до 22 септември. Тази година инициативата се провежда под мотото: „Умно придвижване. Силна икономика“, информират от Регионална инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ Хасково. Служителите на инспекцията ще отидат на работа пеша или с велосипеди на 17 септември, подкрепяйки инициативата „Пеша на работа“.

auto-bannerЗа поредна година Община Димитровград се регистрира за участие в седмицата на мобилността. На 18 септември, от 10:00 часа, в парк „Марица“ ще се проведат „Семейни игри“ на открито. Те включват състезания за активно ходене пеша, каране на колела, силови състезания, с участието на представители от Българската федерация на силовите атлети. На най-добрите РИОСВ ще връчи грамоти и награди.

Инициативата „Пеша на училище“ ще се проведе на 19 септември в хасковското спортно школо „Стефан Караджа“. Община Хасково, Младежки център и други институции в областния град също се регистрираха за участие. На 20 септември те организират велопоход, който ще започне в 16:30 от входа на парк „Кенана“ и ще приключи с хип-хоп концерт на сцената на бившето лятно кино.

По традиция, много училища от региона също ще подготвят свои събития по повод Европейската седмица на мобилността. Цялата програма – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук