Великденска спецоперация готви КАТ

контакти

Традиционно по великденските празници органите на полицията предприемат мерки за гарантиране на сигурността на имуществото и безопасността на гражданите.

В тази връзка за времето от 14 до 16 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. Всички налични служители, отговарящи за безопасността на движението, ще бъдат включени в нея. Проверките ще се извършват предимно в тъмната част на денонощието, главно по местата с концентрация на хора и пътни превозни средства – в района на църкви, увеселителни и питейни заведения, съобщават от МВР – Хасково.

Служителите на “Охранителна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. “Пътна полиция” ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градовете.

Специалисти по сигурността със съвети към гражданите

С цел предотвратяване на набези, е добре и гражданите да проявят самоинициативност. Специалистите по сигурността съветват гражданите, при отсъствие през празнични дни, да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.

През пролетните празниците зачестяват кражбите и измамите при търговия с животни. За да не ви измамят – предварително се осведомете за имената и номерата на автомобилите на купувачите, а при разплащането – проверете дали получените пари са истински.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват църковните храмове. Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации.

По време на празниците са осигурени извънредни дежурства във всички манастири, църкви и параклиси, където се очаква да има големи струпвания на посетители.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук