Велика сряда – грешница помазва нозете на Исус, който ще бъде предаден

контакти

На Велика сряда се извършва възпоминание за помазването на нозете на Исус Христос с миро от жената-блудница. В третия ден от Страстната седмица се припомня и свикването на юдейския Синедрион за осъждане на Господа и замисъла на Юда да го предаде.

И ето, една жена от града, която беше грешница, като узна, че Той седи на трапеза в къщата на фарисея, донесе алабастрен съд с миро; и като застана отзад при нозете Му, плачейки, почна да облива нозете Му със сълзи; и ги изтриваше с косата си, целуваше ги и мажеше с миро… А Той рече на жената: твоята вяра те спаси; иди си смиром, пише в 7 глава на Евангелието от Лука.

По-натам – И влезе сатаната в Иуда, наричан Искариот, един от числото на дванайсетте. И той отиде и се наговори с първосвещениците и воеводите, как да им Го предаде. Те се зарадваха и се споразумяха да му дадат пари; и той обеща, и търсеше сгодно време да им Го предаде не пред народа.

Мнозина смятат, че Тайната вечеря е на Велика сряда, но според църквата, тя е на Велики четвъртък…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук