Васко Кръпката на 10 ноември: 32 години не стигат!

32 години не стигат! Този кратък коментар направи на фейсбук страницата си Васил Георгиев, по-известен като Васко Кръпката, фронтмен на „Подуене блус бенд“.

Поводът е ясен – 32 години от 10 ноември 1989 г. На тази дата Пленум на Централния комитет на БКП освобождава Тодор Живков от най-високата длъжност генерален секретар в партията (и фактически в държавата), която той заема в продължение на 35 години.

Васко Кръпката не посочва повече, но пред БНР казва: „Като няма път, ще го прокарваме. Вървим към свободния свят, към държавите, към които сме се стремили, когато бяхме затворениТе успяха, аз им пиша шестица на всички ченгета, че успяха да наложат едно такова мрънкащо, мрънкофонско мислене – че нищо не се е случило. А всъщност се случиха толкова хубави неща. Това ми е болката – хората се чувстват предадени, продадени, а не е така“.

Иначе, преди няколко години в интервю за изданието ни китаристът-блусар, певец и автор на песни, заяви, че чалгата е отдавна в политиката, но това не му пречи постоянно да пее за промяна. Промяна към човещина, промяна към култура, към достойнство, честност, към изконни ценности, на които се е крепила българската история и българският народ през вековете. За промяна хората да не са толкова овълчени, вглъбени в приватизация, повече покупки и пълни кошници, нови технологии, коли, телефони. Да бъдат по-човечни.

32 години не стигат“ по странен начин се обвързва с девиза и песен „45 години стигат/времето е наше„, емблематични за началото на прехода в България, който все свършва и все продължава.

На снимката: Васко Кръпката в Димитровград през 2016 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук