Варненският свободен университет разкрива приемна в Димитровград

контакти

Варненският свободен университет /ВСУ/ „Черноризец Храбър“ открива приемна за кандидат-студенти в Димитровград. Това обявиха на пресконференция днес кметът на Димитровград Иво Димов и ректорът на университета проф. Галя Герчева. Изнесеният център се намира на ул. „Казинцбарцика“ 8 в Димитровград и ще приема посетители от утре. В него може да бъде получена информация за представените от университета програми.

Инициативата е резултат от сключен меморандум за партньорство между Общината и ВСУ „Черноризец Храбър“. Такъв кметът на Димитровград подписа неотдавна и с Технически университет – Варна.

В срещата с журналисти участваха още заместник-ректорът проф. д-р Валери Стоянов, деканът  на факултет „Международна икономика и администрация“ доц. д-р Елеонора Танкова, деканът на Юридическия факултет проф. д-р Петър Христов. От страна на домакините присъстваха зам.-кметът Светослав Стойков и директорът на дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности“ Диана Дончева.

Това е първа крачка в по-тясно двустранно партньорство и перспектива за разкриване на филиали на двата ВУЗ-а, заяви Иво Димов. Процедурата е доста тромава и често отнема немалко време. Включително, минава одобрение на ресорните комисии към Народното събрание. За реализиране на идеята в пълнота обаче, е нужно налице да бъдат и необходимите предпоставки и интерес от страна на бъдещи студенти, отчете кметът.

Ректорът представи възможностите за обучение, които висшето училище предлага. Посочи, че над1000 са възпитаниците на ВСУ от региона. Деканите представиха учебни форми и специалности. Зам.-ректорът представи дейността на Центъра за професионално обучение към ВСУ „Черноризец Храбър“.

Университетът подготвя среща с представители на бизнеса, за да се локализират нуждите от квалифицирани специалисти. Тя е предвидена за септември месец, стана ясно на пресконференцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук