„ВАПЦАРОВ“ 15 НА ПРОТЕСТ: ДА ГОНЯТ ТЕЗИ, КОИТО СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ, НЕ ВСИЧКИ

общежитие Вапцаров
контакти

Протестирам, защото не искам да ме махнат оттук. Има хора, с които това трябва да се случи, но не с всички. Пенсионер съм по болест. С една пенсия едва изкарвам. Като ме махнат, няма къде да отида. Казват, че във кв. „Вулкан“ ще ни местят, но ако отида там, не знам дали ще оживея, заяви Янчо Денев при протеста в общежитието за социално слаби на ул. „Вапцаров“ 15.

Повод стана решението на общинския съвет стаите в сградата да преминат от резервни жилища в такива за отдаване под наем. То бе взето на януарското заседание. На февруарското кметът го върна за ново разглеждане с мотив, че тези жилища не отговарят на изискванията за отдаване под наем, заради малките си размери. В тях са настанени временно хора и семейства със социални проблеми. Предложението бе те отново да преминат в категорията „резервни“. Както вече писахме – с 11 гласа „за“, 0 „против“, 18 „въздържали се“ това не беше прието. Че ще има протести, Иво Димов предрече веднага след гласуването. Така и стана. Може би не без външна помощ, тъй като според обитателка, от администрацията са се обаждали още в петък да питат удобно ли е в 10 часа в понеделник да дойдат журналисти.

Има хора с психични отклонения, други нарушават реда и спокойствието. Тях трябва да махнат. Всеки ден патрулки, линейки, жалва се Стефка Гочева. Което потвърждава част от мотивите на въздържалите се местни парламентаристи, че около общежитието съществува напрежение.

Г-жа Гочева допълни, че е готова да си търси правата докрай. Имала е среща с заместник-кмета Владимир Митрушев. По-късно пак се кани да ходи при него да разговарят по проблема.

Останалите също потвърдиха, че заради част от обитателите, положението е нетърпимо. Крадат, чупят материалната база, не си плащат таксите към общината, изхвърлят количества мръсотии  зад сградата. Категорични са, че трябва да се направи нещо по въпроса и тези хора да бъдат изведени. Не са съгласни всички да отиват на други места. Част от тях бяха уплашени, че или ще останат на улицата, или ще трябва да отидат другаде, където да плащат високи, непосилни за тях наеми. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук